Monitor.ba

Crni sljez

Crni sljez (lat. Symphytum officinale) je biljka koja se koristi u tradicionalnoj medicini i ima nekoliko ljekovitih svojstava. Crni sljez se često koristi za liječenje različitih zdravstvenih stanja, uključujući bolove u leđima, ozljede koštanih tkiva i probleme sa zglobovima.

Neki od ljekovitih svojstava crnog sljeza su:

  • Liječenje ozljeda koštanih tkiva: Crni sljez se često koristi za liječenje ozljeda koštanih tkiva zbog njegovih svojstava koja pomažu u ubrzanju zacjeljivanja kostiju i vezivnog tkiva.
  • Liječenje bolova u leđima: Crni sljez se često koristi za liječenje bolova u leđima zbog njegovih svojstava koja pomažu u ublažavanju grčeva i bolova u mišićima i zglobovima.
  • Poboljšanje probave: Crni sljez se često koristi za poboljšanje probave zbog njegovih svojstava koja pomažu u ublažavanju grčeva u crijevima i poboljšanju probave.
  • Smanjenje upale: Crni sljez ima svojstva koja pomažu u smanjenju upala, što ga čini vrlo korisnim za liječenje različitih vrsta upala, uključujući upale zglobova i koštanih tkiva.
  • Liječenje kožnih infekcija: Crni sljez se često koristi za liječenje kožnih infekcija zbog njegovih svojstava koja pomažu u smanjenju upale i liječenju rana.

Crni sljez se može koristiti i kao čaj. Čaj od crnog sljeza se pravi od cvjetova i listova crnog sljeza (lat. Symphytum officinale), biljke koja se koristi u tradicionalnoj medicini i ima nekoliko ljekovitih svojstava. Čaj od crnog sljeza se često koristi za liječenje različitih zdravstvenih stanja, uključujući bolove u leđima, ozljede koštanih tkiva i probleme sa zglobovima. Također se koristi za poboljšanje probave, smanjenje upala i liječenje kožnih infekcija.

Da biste napravili čaj od crnog sljeza, potrebno je:

  1. U litru kipuće vode dodati 1 žlicu suhog crnog sljeza ili 2-3 žlice svježeg crnog sljeza.
  2. Pustiti da čaj odstoji 10-15 minuta.
  3. Procijediti čaj i popiti od 2 do 3 puta dnevno, prema preporuci liječnika ili proizvođača.

Napomena: Iako se crni sljez smatra zdravom biljkom za liječenje različitih zdravstvenih stanja, treba imati na umu da se neke od ovih tvrdnji još uvijek istražuju i da je važno pridržavati se zdrave prehrane i redovite tjelovježbe kako bi se poboljšalo zdravlje.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.