Monitor.ba
man woman push ups wellness 2264825

3 načina da sagorite 1000 kalorija u jednom satu

Sagorevanje 1.000 u jednom satu zahtijeva visokooktanske vježbe koje prisiljavaju tijelo da radi maksimalnim kapacitetom. Načini vježbanja visokog intenziteta, kao što su kružni trening i intervalni trening, ne preporučuju se svim entuzijastima mršavljenja. Prednosti vježbanja visokog intenziteta su ogromne, iako pravilno izvođenje takve aktivnosti zahtijeva određeni nivo unaprijed određene fizičke spremnosti. Konsultujte se sa svojim lekarom pre nego što pokušate da savladate naporan izazov sagorevanja 1000 kalorija u jednom satu.crossfit sports fitness training 534615

1. Intervalni trening sprinta

Pojačajte intenzitet treninga intervalnim treningom visokog intenziteta, koji zahtijeva stalnu vježbu u trajanju od najmanje 30 sekundi. Efikasna metoda treninga za ovu vrstu aktivnosti je sprint. Trčanje u trajanju od 60 minuta brzinom od osam milja na sat sagorijevaće 1.074 kalorije kod osobe od 200 funti. Međutim, sprint se razlikuje od konvencionalnih metoda trčanja. Intervalna sesija koja se sastoji od 30-sekundnih sprinta između petominutnih segmenata džogiranja može sagorjeti 1000 kalorija za manje od 30 minuta. Prema Američkom fiziološkom društvu, istraživanja pokazuju da sprint intervalni trening može sagorjeti 200 kalorija za samo 2,5 minute.

2. Kružni trening

Napadi sprinta visokog intenziteta nisu jedinstvena metoda za sagorijevanje 1000 kalorija u jednom satu. Kružni trening je veoma efikasna strategija vežbanja za sagorevanje stotina kalorija u kratkom vremenskom periodu. Koncept kružnog treninga je jednostavan: minimizirajte vrijeme odmora između serija kako biste povećali broj otkucaja srca. Ovaj oblik vježbe će povećati nivo intenziteta vaših sesija dizanja tegova. Efikasan kružni trening trebao bi uključivati ​​vježbe koje ciljaju različite mišićne grupe. Na primjer, kombiniranje burpeesa, sklekova, mrtvog dizanja i potisaka za ramena u vašu rutinu kružnog treninga omogućit će vam vježbanje većine glavnih mišića u vašem tijelu dok istovremeno poboljšavate ukupnu izdržljivost i sagorijevanje kalorija.

3. Kardiovaskularna aktivnost visokog intenziteta

Dok su sprint intervalni trening i kružni trening možda najefikasnije metode sagorijevanja 1.000 kalorija u jednom satu, druge kardiovaskularne aktivnosti su također efikasne. Boks, ples, skakanje užeta, veslanje i plivanje su takođe odlični treninzi. Preskakanje konopca može sagorjeti do 1.074 kalorije kod osobe od 200 funti u toku jednog sata. Također je moguće sagorjeti sličan broj kalorija za 60 minuta veslanja, dok vam plivački krugovi u bazenu također mogu pomoći da postignete svoje ciljeve sagorijevanja kalorija.

Poduzimanje odgovarajućih mjera opreza

Svi gubici kalorija ovise o određenim fiziološkim faktorima, kao što su bazalni metabolizam i tip tijela. Starost i inherentni nivo fizičke spremnosti također igraju ulogu u određivanju koliko je kalorija vaše tijelo u stanju sagorjeti u određenom vremenskom periodu. Kada učestvujete u napornim načinima vježbanja koji tjeraju vaše tijelo na rub iscrpljenosti, važno je zapamtiti da pijete puno vode. Takođe je ključno da svom telu omogućite dovoljno vremena za odmor. Pijenje vode tokom vježbanja je naučno ispitano kako bi poboljšalo vaš metabolizam, omogućavajući vam da sagorite više kalorija u kraćem vremenskom periodu. Konzistentno izvođenje visokointenzivnih načina vježbanja u vremenskom periodu od 60 minuta u konačnici ima potencijal da značajno poboljša nivo vaše fizičke kondicije, a istovremeno vam pomaže da sagorite 1000 kalorija.

Zašto vam treninzi ne daju rezultate?

John Shea je fanatik timskih sportova i ljubitelj fitnesa. Njegov rad je objavljen na širokoj platformi internetske publike u području zdravlja i fitnesa. Njegova strast prema fitnesu je ilustrovana u njegovom pisanju, jer ima za cilj da pomogne čitaocima da poboljšaju svoje opšte blagostanje.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.