Monitor.ba
Golf Club Against Ball

4 razloga zašto je golf više vježba nego što mislite…

Golf se često smatra pasivnim sportom koji ne zahtijeva pravi stepen kondicije. U stvarnosti, golf uključuje kardiovaskularne vježbe, trening snage, pa čak i ravnotežu i koordinaciju. Uz sve ove prednosti, teško je reći ne igri golfa.Golf Club at Wescott Plantation

Jedan od najboljih dijelova golfa, sa stanovišta fitnesa, je velika kardiovaskularna aktivnost koja je uključena u sport. Razmislite o tome – većina golf terena se prostire na više hektara brdovitog tla. Stoga je hodanje po golf terenu odličan način da poboljšate svoj kardiovaskularni sistem. Kardiovaskularne vježbe se smatraju biciklizmom, plivanjem ili džogiranjem. Međutim, kada hodate (a ne vozite se u kolicima za golf) tokom vaše igre golfa, sigurno ćete dobiti iste vrste kardiovaskularnih prednosti.

Drugi razlog zašto se golf sastoji od više vježbe nego što mislite je zbog velike količine treninga snage koji se odvija tokom igre. Zamahivanje palicom za golf, samo po sebi, nije teško sa stanovišta treninga snage. Međutim, kao što je gore navedeno, golf tereni obično imaju puno brda i dolina. Hodanjem po ovim brdima sigurno ćete raditi na kvadricepsima i tetivama koljena, koji pomažu u izgradnji mišića donjeg dijela tijela. Osim toga, podizanje torbe za golf iz auta do terena i nošenje sa sobom po cijelom terenu, odličan je način da uključite trening snage za gornji dio tijela tokom sedmice.

Jedna od najboljih vrsta vježbe koju možete dobiti od golfa je povećanje vaše sposobnosti da uravnotežite svoje tijelo. Visok stepen ravnoteže ne samo da je teško postići, već je veoma važan iz više razloga. Prvo, pojedinci koji pokazuju sjajan osjećaj za ravnotežu često imaju vrlo jaku srž. Vaša jezgra uključuje trbušne mišiće, kao i mišiće donjeg dijela leđa, pa čak i zadnjice. Ovi mišići rade zajedno kako bi spriječili bolove u leđima, padove i niz drugih opasnih pojava. Kad god dobijete priliku da radite na poboljšanju ravnoteže, trebali biste je iskoristiti.

Golf je odličan način da vježbate svoje tijelo. Međutim, kako je nedavno istraživanje pokazalo, ovo nije jedina vrsta vježbe koja je potrebna vašem tijelu. Vježbanje mozga je također vrlo važno ne samo za dug život, već i za prevenciju degradacije mozga, što može rezultirati gubitkom pamćenja. Golf vas tjera da zapamtite brojeve, slike, pa čak i specifične savjete i tehnike. Stoga je to odličan svestrani način vježbanja i tijela i uma.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.