Monitor.ba
Čaj za želudac – šta piti za bol u želucu

Čaj za želudac – šta piti za bol u želucu

Šta piti kada vešem stomaku i nije baš ugodno.

Želudac vaš može mućiti zbog niza razloga, uključujući i živce,zbog bolesti,ili nečega što se pojeli.Neki čajevi imaju umirujući efekat te vam mogu pomoći u ublažavanju bola u stomaku.Ali i uzrok vaše boli je važan za odabir prave vrste čaja.Trebali bi se konsultirati sa ljekarom prije nego što probate neke od ovih čajeva kako biste znali tačan uzrok nelagodnosti u vašem želudcu.

Đumbir

Korijen đumbira se koristi u ljekovite svrhe već hiljadama godina u Aziji i Indiji.Pomaže kod boli u želudcu,kod loše probave i mučnine.

Čaj od kamilice

Jedna od najpopularnijih čajeva na svijetu kamilica ima anti upalna svojstva i karminativna svojstva što je čine idealnom za smirivanje želudca.Čaj od kamilice može pomoći kod uznemirenog želudca,grčeva u stomaku,iritabilnog sindroma, probavnih smetnji i abdominalnih gasova.

Čaj od nane

List i ulje od nane se u tradicionalno koriste u narodnoj medicini.Nane pomaže želudcu na način da smiruje mišiće želudca i poboljšava protok žuči.Isto tako pomaže i kod mučnine,menstrualne grčeve u trbuhu i drugih problema sa želudcem.

Čaj od zelene mletvice

Zelena mletvica je biljka koja se često koristi kako bi se riješili mučnine,abdominalnih gasova,probavnih smetnji,proljeva,grčeva gastrointestinalnih puteva,oteklina žuči i žučnog mjehura i žučnih kamenaca.

Čaj od bosiljka

Bosiljak je lijek koji se često koristi u ayurvedskoj medicini koji je poznat po tome da pomaže u liječenju želučanih tegoba, želučanih grčeve u trbuhu i abdominalnih gasova.

Čaj od slatkog korijena

Slatki korijen vas može zaštiti od ulkusa želuca – što može uzrokovati bol u trbuhu, nadutost i probavne smetnje.

Zeleni čaj

Zeleni čaj vas isto tako može osloboditi od nadutosti i abdominalnih gasova.Međutim zbog sadržaja kofeina isto tako može imati i kontra efekat.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.