Monitor.ba
Pumpkin Time!

Kako jesti sirovu bundevu?

Konzumiranje sirove bundeve kupljene u prodavnici ili svježe iz bundeve je zabavan način da poboljšate nutritivnu vrijednost vaše prehrane i dodate omiljeni okus većem broju obroka.

Ovo je neverovatno hranljiva namirnica koja bi trebalo da prestane da bude samo ukras za praznike i da aktivnije učestvuje u obrocima. U samo 1 šoljici sirove bundeve, imate više od 170 posto dnevnih potreba za vitaminom A! Vitamin A je esencijalni vitamin koji pomaže u promicanju normalnog vida podržavajući sposobnost vašeg oka da se prilagodi nižim razinama svjetlosti i da vidi u mraku. Vitamin A također pomaže u promicanju zdravih stanica i tkiva u vašem tijelu, podržava regulaciju vašeg imunološkog sistema, štiti vas od infekcija i djeluje kao antioksidans za zaštitu od nekih bolesti i raka.

Pored toga, bundeva je takođe dobar izvor vitamina C i kalijuma, a ima i malo kalorija. To čini bundevu veoma hranljivom hranom, kako u sirovom, tako i u kuhanom obliku. Bundeva je prepuna fitokemikalija koje pomažu u zaštiti organizma od kancerogena i bolesti!

Ideje kako jesti sirovu bundevu:

Renderom za sir naribajte sirovu bundevu i upotrijebite je kao preljev za salatu Sirovu bundevu narežite na kockice i marinirajte je sirćetom i uljem i začinima za hrskavu slatko-slanu kombinaciju- dodajte salatama ili probajte mljevenu verziju na vrhu kuhane piletine Zamjena štapići krastavca ili šargarepe u vašem sušiju za iseckanu sirovu bundevu Narendajte sirovu bundevu na vrhu vaših pečenih proizvoda nekoliko minuta pre nego što je vaš desert ili pečena hrana spremna da izađe iz rerne i dobijete sveže blago zapečeni preliv od bundeve Narežite sirovu bundevu i dodajte u svoj domaći sladoled ili ga dodajte kao preljev svom omiljenom sladoledu s okusom oraha oraha, cimeta ili javora. Nedjelja, dodajte pasiranu svježu bundevu u jogurt ili svježi sir narežite na tanke kriške bundeve i koristite je umjesto kolutova krastavca ili štapići šargarepe sa vašim omiljenim umakom. Pustite da se sirove sjemenke bundeve osuše, a zatim ih jedite obične ili dodajte kao dodatak u salatu.

Eldin Junuzovic

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.