Monitor.ba
adult gym athlete dark energy 1850925

Kako zategnuti kožu na bedrima, nakon gubitka težine?

Jedan od izazova sa kojima se mnogi od nas suočavaju nakon gubitka kilograma je kako zategnuti kožu koja opada. Takva koža često je povezana sa brzim gubitkom težine. To se može postići operacijom, drastičnim promjenama načina života ili upotrebom određenih lijekova za brzo mršavljenje. Iako brzi rezultati mogu biti poželjni, zadovoljstvo je u većini slučajeva kratkotrajno. Češće nego ne, izgubljena težina se vraća jednako brzo. Brzi gubitak težine na kraju uzima svoj danak na vašem tijelu. Jedan od efekata je i opuštena koža, posebno na bedrima.

plank exercise female fitness fit 2054729

Opuštenu koža – uzroci?

Koža se mora rastegnuti kako bi se prilagodila suvišnoj težini. Jednom kada se težina izgubi, a posebno kada se brzo gubi, koža nema priliku da se efikasno zategne. Kada se morate boriti sa opuštenom ili opuštenom kožom nakon gubitka težine, to umanjuje vaš uspjeh. Opuštena koža ima potencijal da utiče na vaše samopouzdanje. Određene vježbe su korisne ako želite zategnuti kožu na bedrima.

Vježbe koje jačaju bedra

Redovni pritisci na unutrašnju stranu bedara postepeno zatežu opuštenu kožu. Lezite na leđa i podignite noge okomito. Lagano raširite bedra. Prekrižite ruke tako da svaka ruka dodiruje suprotnu butinu sa unutrašnje strane malo iznad koljena. Spojite bedra i istovremeno ih gurnite prema van dlanovima. Brojite do 7 za svaki ciklus i ciljajte da završite 10 ciklusa.

Lezite na leđa i naslonite glavu na ruke. Povucite noge tako da se savijaju u koljenima. Lagano razdvojite stopala. Uvucite trbušne mišiće dok naginjete karlicu malo iznad tla. Stisnite zadnjicu dok radite nagib. Čvrsto pritisnite koljena zajedno kada dođete do vrha nagiba. Brojite do 5, a zatim polako spustite tijelo na pod. Ispunite 10 setova. Također uključite aerobne vježbe u svoje fizičke aktivnosti.

Hodanje od samo 20 do 30 minuta dnevno poboljšava cirkulaciju, što pomaže u zatezanju opuštene kože na bedrima. Ostale mjere za zatezanje kože uključuju dijetu i njegu kože.

Kupka, dijeta i njega kože

Slijedite plan prehrane koji uzima u obzir kalorije. Međutim, ne bi trebao biti toliko restriktivan da se osjeća kazneno. Dijeta sa malo masti i minimalno rafinisane hrane pomaže u sprečavanju nagomilavanja masti. Smanjite konzumaciju brze hrane. Ove namirnice uglavnom imaju visok sadržaj masti i šećera što dovodi do viška kilograma. Svježe voće i povrće pomažu poboljšanju elastičnosti kože. Pijte puno vode dnevno kako biste bili hidrirani. Ovo pomaže u obnovi i toniziranju kože na bedrima. Pomaže ako uzimate dodatak prehrani bogat magnezijem koji podržava razvoj mišića i elastičnost kože.

Svakodnevno vrijeme kupanja možete iskoristiti i za zatezanje kože na bedrima. Koristite piling od lufe na nogama i bedrima za piling opuštene kože. Takođe poboljšava cirkulaciju i pomaže u zatezanju kože. Na bedra nanesite losione i kreme koje su dokazano djelotvorne za zatezanje opuštene kože. Neki od ključnih sastojaka takvih proizvoda su vitamin E, kolagen i maslinovo ulje.

Stručnjaci preporučuju da ne gubite više od dva kilograma svake sedmice. Sporo mršavljenje je ljubaznije prema vašem tijelu. Veća je vjerovatnoća da ćete zadržati svoju idealnu težinu kada je postepeno gubite. Sporo mršavljenje također sprječava uobičajene posljedice opuštene kože povezane s brzim gubitkom težine.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.