Monitor.ba

Kako zaustaviti kašalj? – Prirodni načini…

Postoje prirodni načini liječenja kašlja koji se mogu probati kao dodatak tradicionalnim liječenjima. Međutim, trebali biste se posavjetovati sa liječnikom prije nego što počnete sa bilo kojim liječenjem, posebno ako imate teške simptome ili ako je kašalj povezan s nekom drugom bolesti.

Najefikasniji prirodni načini liječenja kašlja su:

  1. Propolis: Propolis se koristi za liječenje upale grla i raznih tegoba respiratornog sustava. Posebnost propolisa je ta što bakterije u organizmu ne stvaraju otpornost na njega i što nema štetnih nuspojava. Preventivno djeluje kod upale grla, ublažava tegobe respiratornog sustava te jača imunološki sustav.
  2. Čaj od zobi: Zob se često koristi kao sredstvo za smirivanje kašlja. Možete napraviti čaj od zobi tako što ćete skuhati vodu i dodati nekoliko žlica cvijeta zobi. Pijte čaj dok je još toplo.
  3. Med: Med se često koristi kao sredstvo za smirivanje kašlja. Možete ga piti ili ga dodati u topli čaj.
  4. Sirup od korijena sladića: Sirup od korijena sladića se često koristi kao sredstvo za smirivanje kašlja. Možete ga kupiti u ljekarni ili ga napraviti tako što ćete kuhati korijen sladića u vodi dok se ne otopi. Pijte sirup tokom dana.
  5. Čaj od kamilice: Kamilica se često koristi kao sredstvo za smirivanje kašlja. Možete napraviti čaj od kamilice tako što ćete skuhati vodu i dodati nekoliko žlica cvijeta kamilice. Pijte čaj dok je još toplo.
  6. Inhalacije: Inhalacije s eteričnim uljima ili drugim sredstvima za vlaženje zraka mogu pomoći da se oslobodite sluzi i olakšaju kašalj. Možete ih napraviti stavljajući nekoliko kapi eteričnog ulja u posudu s vrućom vodom i dišući pare.

Eldin Junuzovic

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.