Monitor.ba
diet vernier sandwich 695723

Najbolje aplikacije za praćenje vaše prehrane

Napredak u tehnologiji poboljšao je iskustvo mršavljenja. Sada imate moć da pratite svoj napredak u fitnesu uz pomoć nekoliko revolucionarnih aplikacija za zdravlje. Brojanje kalorija možda nije popularna zabava, ali je jedan od najvažnijih aspekata mršavljenja. Vaš pametni telefon vam može pomoći da izgubite težinu praćenjem vašeg dnevnog nutritivnog unosa. Ako se trenutno borite s gubitkom težine ili vam je potrebna efikasnija metoda praćenja svoje prehrane, aplikacija za dijetu bi mogla biti prava za vas. Sljedeće detalje o pet efikasnih aplikacija za pametne telefone koje će vam pomoći da pratite svoju ishranu.

salad fruit berry healthy vitamins 2756467

MyFitnessPal

MyFitnessPal je poznat po svojoj ogromnoj bazi podataka o hrani, koja prati i kalorije i nutritivni sadržaj. Ova potpuno besplatna aplikacija dostupna je i za iPhone i Android korisnike. Sadrži široku lepezu različitih opcija hrane koje vam mogu pomoći u donošenju informiranih odluka o dijeti i lakše postići gubitak težine. MyFitnessPal se takođe razmeće snalažljivom društvenom zajednicom koja poboljšanje nivoa vaše kondicije čini zajedničkim iskustvom.

Fooducate

Fooducate je interaktivna aplikacija koja educira korisnike o nutritivnoj vrijednosti hrane implementacijom sistema ocjenjivanja zasnovanog na skeniranju. Ova aplikacija je posebno snalažljiva prilikom kupovine namirnica. Jednostavno skenirajte bar kod artikla da biste dobili dodatne informacije vezane za zdravlje koje nisu uključene u navedene nutritivne činjenice artikla. Efikasna metoda Fooducate-a za praćenje prednosti (i nekoristi) određenih prehrambenih artikala pomoći će vam da donesete pametne odluke o kupovini.

LoseIt

LoseIt je popularna aplikacija za mršavljenje koja uključuje razne uređaje za praćenje aktivnosti, kao što su FitBit i Nike Fuelband. LoseItov jedinstveni, prilagođeni pristup fitnesu može vam pomoći da planirate obroke i kreirate zdrave recepte. Njegova sistematska metoda pomaganja korisniku da prati kalorije je usredsređena na ideju merenja veličine porcija tako da prejedanje ne postane problem. LoseIt čini poboljšanje vašeg ukupnog nivoa kondicije interaktivnim procesom s drugim korisnicima aplikacije implementacijom kartice “izazovi”. LoseIt je dostupan besplatno u trgovini aplikacija, iako je nova LoseIt Premium verzija također dostupna za 40 USD godišnje.

Jedi ovo, ne ono! Igra

Ponekad je najbolja metoda za postizanje većeg nivoa sveukupne kondicije pretvaranje mršavljenja u igru. Jedi ovo, ne ono! je besplatna aplikacija koja korisnicima omogućava da steknu važno znanje o svojim odlukama o dijeti, posebno u situacijama gubitka. Ako planirate svoj sljedeći cheat meal, jedite ovo, a ne ono! može vam pomoći da odaberete manje od dva zla. Ova igra će vam pomoći da eliminišete loše izbore u ishrani tako što će vas obrazovati o nutritivnom sadržaju bezvrijedne hrane.

CRON-O-Meter

Ako igre nisu vaš preferirani način za stjecanje fitnes znanja u vezi s vašom ishranom, aplikacija CRON-O-Meter bi mogla biti najprikladnija za vas. Ova aplikacija laka za korištenje pomoći će vam da pratite svoju ishranu analizom nutritivnog sadržaja različitih namirnica. CRON-O-Meter, kao i mnoge fitnes aplikacije, može se prilagoditi vašim fitnes ciljevima. Pomoći će vam da pratite šta jedete i koliko jedete na dnevnoj bazi. Takođe pruža grafikone koji pokazuju vaš napredak tokom vremena. Kao i većina aplikacija za dijetu, CRON-O-Meter ima za cilj da olakša postizanje gubitka težine pomažući u poboljšanju vašeg znanja o hrani koju konzumirate.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.