Monitor.ba
Sushi Deluxe - Sushi Ten

Nutritivne informacije o sushi: činjenice koje treba znati…

Sushi je već neko vrijeme na čelu kuhinje, ali mnogi ljudi nisu svjesni nutritivnih podataka sušija. Dobra vijest za mnoge je da to nije hrana koja posebno goji, a postoje načini da svoju ishranu održite niskokaloričnom, čak i kada ste željni sušija.

Iako se u riži i jajima očito može naći nekoliko kalorija, postoji veliki broj varijacija kada je u pitanju sushi koje možete iskoristiti. Na primjer, sashimi su komadi sirove ribe koji dolaze bez riže, a vrlo su hranjivi i niskokalorični. Evo pogleda na neke od prednosti sušija i kako možete uživati ​​u njemu, a da ne morate da brinete o nagomilavanju kilograma.crazy boy roll sushi

Činjenice o Sushiju

Iako je istina da suši može biti zdrav obrok i opcija sa malo kalorija, postoje velike razlike u mnogim vrstama i stilovima sušija kojima se možete prepustiti. Imati brojač kalorija u blizini može biti od velike pomoći kada je u pitanju ručno rađena hrana . Sushi je za razliku od vrećice čipsa iz prodavnice ili odrezaka. Različiti kuhari i različiti restorani stvaraju svoj suši na drugačiji način, pa se kalorije razlikuju od rolne do rolne.

Određeni restorani koji preferiraju ukus nego nutricionizam mogu se odlučiti da u svoj suši dodaju majonez i sol, povećavajući broj kalorija, a da vi to niste ni svjesni. Uz to, evo nekih nutritivnih informacija koje vam mogu dati predstavu o nutrijentima i količini kalorija koje dolaze s određenim vrstama sušija (na bazi po roli):

Avokado Roll; 140 kalorija, 5,7 grama masti, 28 grama ugljikohidrata i 2,1 grama proteina

Crucumber Roll; 136 kalorija, 0,0 grama masti, 30 grama ugljenih hidrata i 6,0 grama proteina

California Roll; 255 kalorija, 7,0 grama masti, 38 grama ugljikohidrata i 9,0 grama proteina

Tuna Roll; 184 kalorije, 2,0 grama masti, 27 grama ugljikohidrata i 24 grama proteina

Rolat od lososa i avokada; 304 kalorije, 8,7 grama masti, 42 grama ugljikohidrata i 13 grama proteina

Tempura Roll od škampa; 508 kalorija, 21,0 grama masti, 64 grama ugljikohidrata i 20 grama proteina

Spicy Tuna Roll; 290 kalorija, 11,0 grama masti, 26 grama ugljikohidrata i 24 grama proteina

Nezdravi dodaci za suši

Važno je napomenuti da određeni dodatni dodaci mogu učiniti određene vrste sušija nezdravim. Dodatak majoneze u rolnama tunjevine ima veliki uticaj na njihov broj kalorija. Takođe pokušajte da vas ne zbuni otmjena riječ “tempura”. Tempura je samo lukav način da se kaže da je suši rolnica pržena, a svi znamo da treba da se klonimo pržene hrane kada pokušavamo da smršamo.

Korištenje nutritivnih informacija za pametan odabir sušija

Iako su ovo samo informacije o nutritivnim vrijednostima kada je riječ o nekoliko vrsta sušija, one vam daju ideju o širokom rasponu zdravlja između različitih vrsta. Postoje načini da osigurate da je vaš suši obrok zdrav, međutim ako ste na planu kao što je Calorie King dijeta, postoje neki očigledni izbori koje morate zanemariti.

Sushi može biti izuzetno zdrava hrana, pogotovo jer je riba tako bogata proteinima i omega 3 masnim kiselinama (a ima i malo masti). Ovdje je ključ donošenje obrazovanih odluka. Pod pretpostavkom da je suši u cjelini zdrav, i konzumiranje nekoliko rolni tempura sušija od škampa, može vas odmah izbaciti s puta kada su u pitanju vaši ciljevi za mršavljenje. Pobrinite se da znate koje su opcije zdrave i napravite prave izbore sljedeći put kada krenete na zabavnu noć ispunjenu sušijem.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.