Monitor.ba
man woman push ups wellness 2264825

PACER fitnes test

PACER test fitnesa, koji se naziva i progresivni aerobni test izdržljivosti kardiovaskularnog sistema, je test kondicije dizajniran da testira vašu sposobnost da ostanete u ritmu i da ostanete u formi. Općenito, PACER fitnes test koriste mala djeca od K-3 razreda, kao i sportski timovi koji žele da steknu prednost i nauče da se kreću na terenu ili terenu. Smatra se da je to posebno efikasan test za mlađu djecu, jer se za njih vidi kao zabavna aktivnost. To im također pomaže da izgrade svoje samopoštovanje, jer ona djeca koja završe posljednja ili su u najmanjoj formi zapravo prva završe PACER fitnes test. Pomaže i djeci da ostanu u formi, ali ih ne tjera da trče krugove ili trče po teretani ili terenu kako bi to učinili.weight lifting fitness gym 1284616

Šta vam je potrebno za PACER fitnes test?

Da završite PACER fitnes test, sve što će vam trebati je neklizajuća podloga kao što je pod gimnazije dugačak najmanje 20 metara, set čunjeva, nešto mjerne trake, CD s PACER fitnes testom i set tablica rezultata PACER fitnes testa podijeliti svima koji učestvuju.

Kako funkcioniše PACER fitnes test?

Da biste dovršili PACER fitnes test, morat ćete slijediti nekoliko osnovnih koraka. Važno je da ih pažljivo slijedite kako ne biste izložili riziku bilo koga ko završi PACER fitnes test:

Označite stazu od 20 metara koja omogućava dovoljno prostora za svakog učesnika da ima dovoljno prostora za trčanje. Koristite skup čunjeva da biste razlikovali jasnu stazu za svakog trkača. Pustite učesnicima PACER CD test fitnesa kako biste im omogućili da se naviknu na njega. CD je dizajniran da se reprodukuje jednu minutu i da drži svakog trkača u ritmu. Poravnajte trkače na startnoj liniji i pritisnite play na CD-u. Svaki trkač tada treba da pretrči punih 20 metara, dodirne nogom liniju na kraju 20 metara i sačeka da se CD oglasi. Kada se to dogodi, onda mogu da se kreću i trče nazad na početno mjesto. Trkači tada čekaju sljedeći zvučni signal prije nego što ponove trku. Nastavljaju da rade sve dok ne mogu doći do sljedećeg reda prije nego što CD zapišti. Zvučni signali će početi sporo, pa im obavezno recite da se kreću prije nego isprobaju PACER fitnes test. Kada ne stignu do drugog kraja prije dva zvučnog signala, oni su gotovi. Svaka trka na 20 metara se računa kao jedan krug. Dok trkač trči, neka vam partner bude pri ruci da označi svaki krug koji trči. Kada ne uspije da trči prije zvučnog signala, oni su gotovi. Njihov ukupan broj krugova je njihov ukupan rezultat. CD sadrži 21 minut ili 21 nivo ovoga. Najveći rezultat osvaja PACER fitnes test.

Rezultati PACER fitnes testa

Budući da se PACER fitnes test obično provodi kod djece, smisao testa nije u tome da se vidi ko je najbrži. To je da naučite djecu da mogu ostati u formi tako što će naučiti da sami sebi hode. PACER fitnes test je odličan alat za navođenje djece da uživaju u vježbanju. Takođe im pomaže da vide da samo pejsing može pružiti odličan trening. Ovako je dizajniran da radi PACER fitnes test.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.