Monitor.ba
potatoes cook pot eat food 544073

Sve što trebate znati o dijeti sa krompirom…

Slatki krompir se dugo slavio zbog svojih zdravstvenih prednosti, a izvještaji tvrde da ako ga redovno konzumirate može pomoći u gubitku težine. To je zbog kombinacije visokog sadržaja vlakana, niske kalorijske vrijednosti (oko 86 kalorija na 100 grama) i visokog sadržaja vode, a sve to čini slatki krompir fantastičnom hranom za one koji pokušavaju da skinu višak kilograma. Znajući to tada, vjerovatno je bilo samo pitanje vremena kada će neko smisliti dijetu koja se vrti oko ovog škrobnog korjenastog povrća.ukrainian dill potatoes potatoes 2652561

Dijeta sa slatkim krompirom je program cikliranja ugljikohidrata, što znači da unosite više ugljikohidrata u neke dane u sedmici, a manje u druge, ideja je da šokirate svoje tijelo da izgubi težinu. Prema knjizi fitnes gurua i osnivača MorelliFit-a, Michaela Morellija, možete izgubiti do 12 kilograma za 2 sedmice (što zvuči vrlo privlačno za one koji žele brzo rješenje za gubitak težine). Osim gubitka kilograma, također se tvrdi da ima pozitivan utjecaj na vaš nivo energije i da će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje, plus nudi korak po korak raspored ishrane tako da osobe na dijeti neće morati brinuti o brojanju kalorija ili vaganju njihovu hranu.

Uzorci recepata za ovu dijetu, kao što je prikazano na web stranici, uključuju kolače od slatkog krompira, slaninu umotan slaninu i vafle od slatkog krompira. Dakle, da, jedećete puno slatkog krompira, ali kao što smo ranije govorili, poznato je da ima višestruke zdravstvene prednosti. Pored veze sa gubitkom težine, slatki krompir je takođe pun vitamina i minerala, uključujući vitamin C, mangan, pantotensku kiselinu, vitamin B, kalijum, biotin, i dobar je izvor beta-karotena.

Zaista, to je više promjena načina života nego dijeta i kao takvoj treba joj pristupiti. Na Amazonu, od datih recenzija, 79 posto njih je dobilo 5 zvjezdica, što bi sugeriralo da za neke ljude ova dijeta funkcionira i da su kupci oduševljeni kako je jednostavno i jednostavno slijediti.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.