Monitor.ba
Vibrating Plate.

Vibraciona ploča – prednosti

Vibraciona ploča je sistem fitnes treninga koji može povećati vaš potencijal za mršavljenje pomažući vam da sagorite više od 170 kalorija u samo pet minuta. Vibraciona ploča također stimulira vaše mišiće, poboljšava protok limfe, snižava krvni tlak i povećava cirkulaciju krvi i oksigenaciju. Čitajte dalje kako biste otkrili više o prednostima vježbanja s vibracionim pločama.

Vibraciona ploča se koristi tokom časova joge i pilatesa. Trening s vibracionom pločom uključuje držanje niza stojećih poza na ploči. Vibracije ploče uzrokuju znatno povećan nivo mišićne kontrakcije. Oni također tjeraju vaše mišiće da se kontrahiraju više puta i naizmjenično radi poboljšanja mišićne snage, ravnoteže i koordinacije.

Tokom normalnih oblika vježbanja, vaši mišići se kontrahiraju jedan ili dva puta u sekundi. Vježbanje na vibracionoj ploči uzrokuje kontrakciju mišića 30 do 50 puta u sekundi. Za razliku od drugih oblika vježbanja koji rade na samo oko 40% vaših mišićnih vlakana, trening s vibracionim pločama radi na do 90% vaših mišićnih vlakana kako bi vam pomogao da ojačate mišiće i razvijete više mišićnog tkiva. To dovodi do povećane gustine mišića i znatno povećane snage. Uživat ćete u poboljšanoj ravnoteži, koordinaciji i držanju te povećanju gustine kostiju.

Trening vibracionih ploča potaknut će vaše tijelo da proizvodi povećane razine ljudskog hormona rasta, koji pomaže u popravci i regeneraciji oštećenih mišića, kostiju i drugih tkiva. Vaše tijelo će također proizvoditi više serotonina, hormona odgovornog za osjećaj sreće i blagostanja, i manje kortizola, hormona odgovornog za osjećaj stresa i anksioznosti.

Visok nivo mišićnih kontrakcija koje ćete iskusiti tokom treninga vibracione ploče stimulisaće vaše limfne žlezde, što će dovesti do povećanog protoka limfe kroz telo i jačeg imunološkog sistema. Stimulacija mišića će također dovesti do pojačane cirkulacije krvi. Vaš krvni pritisak će pasti, a vaša krv će prenositi više kiseonika u ćelije vašeg tela. Kao rezultat toga, imat ćete više energije.

Kao i svaki drugi oblik vježbanja, trening s vibracionim pločama podiže vaš metabolizam. Kako vaši mišići jačaju, oni efikasnije koriste gorivo, a kako se vaša cirkulacija krvi poboljšava, imat ćete više energije. Ove stvari potiču vaše tijelo da brže sagorijeva masti i kalorije iz hrane, što rezultira pojačanim metabolizmom. Kako se vaš metabolizam povećava, sagorijevat ćete više masti, čak i kada ne vježbate.

Pokreti vibracione ploče pomažu u jačanju mišića pregibača kuka i jezgre, stabilizaciji cijelog tijela i jačanju kičme. Vibracije jačaju mišiće koji stabiliziraju vaše zglobove kako bi poboljšali fleksibilnost i funkciju zglobova. Trening vibracione ploče povećava cirkulaciju krvi u svim vašim zglobovima kako bi se izbacili toksini i smanjili bolovi u zglobovima i kralježnici.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.