Monitor.ba
abs exercise body fitness abs abs 1203881

Vježbe za trbušnjake, za zatezanje kože nakon gubitka težine

Postoji niz vježbi za toniranje koje mogu pomoći da zategnete kožu na trbuhu nakon značajnog gubitka težine. Ekstra opuštena koža je uobičajena nakon gubitka velike količine kilograma, a masnoće na stomaku je uvijek teško riješiti. Dobra vijest je da postoje vježbe za toniranje koje uz zdravu ishranu i izvođenje kardiovaskularnih vježbi mogu pomoći da sagorite tu dodatnu mljevenost i zategnete kožu na trbuhu. Ispod su neki primjeri vježbi za toniranje trbuha koje će za kratko vrijeme zategnuti vaš srednji dio! Pokušajte izvesti najmanje 15 – 20 ponavljanja svake dolje navedene vježbe.

plank exercise female fitness fit 2054729

1. Noge podignute u ravnu ruku

Ova vježba će vam pomoći u toniranju gornjih trbušnjaka i može se izvoditi uz pomoć bućice kako biste je učinili izazovnijom. Lezite ravno na leđa sa podignutim nogama pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod. Ispravljenih ruku (držite bučicu ako želite), savijte ramena i gornji dio leđa od poda koristeći trbušne mišiće dok povlačite ruke prema stropu. Zadržite sekundu; zatim polako spustite ramena i vratite se prema podu. Držite ruke ispravljene, a noge podignute tokom cijele vježbe.

2. Zračno biciklo

Air bicikl se izvodi i ležeći na leđima. Stavite ruke iza glave sa savijenim laktovima i lagano povučenim koljenima prema sebi. Koristeći trbušne mišiće, savijte ramena od poda i povucite desni lakat do lijevog koljena dok se ne dodirnu (ili skoro dodiruju). Zatim naizmjenično povlačeći lijevi lakat do desnog koljena. Nastavite naizmjenično s desna na lijevo dok ne postignete željeni broj ponavljanja.

3. Bočni most

Bočni most će ojačati i tonirati vaše kose. Vježba se izvodi ležeći na boku. Oslanjajući svoju težinu na lakat i podlakticu, podignite srednji dio dok vam trup i noge ne formiraju ravnu liniju (nagnute prema gore). Jednostavno držanje ovog položaja pomoći će vam da tonirate trbušne mišiće; zadržite poziciju što duže možete.

4. Ležeće podizanje nogu

Podizanje nogu u ležećem položaju pomoći će vam da tonirate i zategnete kožu oko mišića donjeg abdomena. Lezite ravno na leđa sa ispravljenim nogama i podignutim u vazduh (90 stepeni od poda). Držeći noge što je moguće ravnije, polako ih spuštajte ispred sebe sve dok skoro ne dodirnu pod; zatim ih podignite u početni položaj i ponovite.

abs exercise body fitness abs abs 1203881

5. Potisak zdjelice

Potisak zdjelice također će vam pomoći da tonirate donje trbušne mišiće. Kao i kod podizanja nogu, lezite na leđa sa podignutim nogama u vazduh (90 stepeni od poda). Dok držite noge podignute, polako podignite karlicu od poda i prema gore koristeći donje trbušne mišiće; zatim se spustite na pod i ponovite.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.