Monitor.ba
Woman doing exercises at home. Holding weight closeup.

Vježbe za zatezanje opuštene kože, nakon gubitka težine.

Čestitamo na značajnom gubitku težine! Sljedeći korak je da zategnete opuštenu kožu koja vam je ostala na tijelu, posebno oko nogu, kako biste se osjećali ugodno u kratkim hlačama i bili spremni za sezonu kupaćih kostima. Budući da su vaše noge veća grupa mišića, njihovo zatezanje će zahtijevati određeni posao. Počnite korištenjem laganih utega za bučice (ili bez težine) i dodajte težinu po potrebi; trik je da počnete polako. U nastavku su neke vježbe koje će vam pomoći da zategnete opuštenu kožu i tonizirate noge u tren oka! Pokušajte napraviti 10 – 15 ponavljanja svake vježbe i ponovite 2 – 3 serije.

fitness woman workout sports yoga 6999891

1. Čučnjevi

Čučnjevi će vam pomoći da zategnete i noge i zadnjicu. Ovu vježbu možete izvoditi sa ili bez utega za bučice (možda ćete htjeti prvo isprobati bez utega). Stanite sa nogama malo širim od širine ramena. Savijte koljena i polako spuštajte tijelo dok vam bedra ne budu otprilike paralelna s podom; zatim ponovo ustanite i ponovite.

2. Prednji iskoraci

Da biste započeli ovu vježbu, ustanite sa stopalima malo manje od širine ramena. Napravite divovski korak naprijed desnom nogom, spuštajući tijelo sve dok vam lijevo koleno gotovo ne dodirne pod. Gurnite svoje tijelo natrag u stojeći položaj koristeći desnu nogu. Ponovite vježbu s lijevom nogom i nastavite s izmjenom nogu dok ne postignete željeni broj ponavljanja ili dok se ne počnete zamarati.

3. Naizmjenični čučnjevi

Udarci iz čučnjeva su slični uobičajenim čučnjevima; počnite u stojećem položaju sa stopalima malo širim od širine ramena. Čučnite dok vam bedra ne budu otprilike paralelna s podom; zatim gurnite lijevom nogom dok desna noga istovremeno izbacuje u stranu. U visini vašeg udarca, vaša noga treba da bude ravna i paralelna sa podom. Spustite tijelo natrag u položaj za čučanj (bedra su otprilike paralelna s podom); zatim gurnite desnom nogom prema gore dok vam lijeva noga izbacuje u stranu. Nastavite da naizmjenično udarate i čučnete nogama.

4. Daska položaj

Ova vježba će vam pomoći da podignete tonus stražnjeg dijela nogu (tetive koljena). Za početak sjednite na pod ispruženih ispruženih nogu ispred sebe. Ruke treba da budu iza vas sa dlanovima okrenutim prema podu. Podignite tijelo dok vam ruke ne budu potpuno ispružene (ravne), a trup i noge ne formiraju pravu liniju. Ovo je vaš obrnuti položaj daske. Držeći noge ispravljene, polako spuštajte tijelo prema dolje dok vam zadnjica gotovo ne dodirne pod; podignite svoje tijelo natrag u obrnuti položaj daske (koristeći tetive koljena) i ponovite.

5. Bočni iskoraci

Da biste izveli ovu vježbu, ustanite sa nogama u širini ramena. Držeći lijevu nogu postavljenu, iskočite bočno (u stranu) desnom nogom sve dok vam desna butina ne bude skoro paralelna s podom. Gurnite desnom nogom nazad u stojeći položaj i ponovite sa lijevom nogom iskorakom ulijevo; nastavljajući naizmjenične iskorake nogu.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.